Kurssi uudistuu merkittävästi seuraavana lukuvuotena. Perinteisesti olemme tehneet nettisivuja, -sivustoja ja käyttäneet myös muita julkaisujärjestelmiä.
Opinto-oppaassa on vielä alla oleva teksti, mutta kurssi on entistä laajempi, ja oppija saa itse päättää oman mielenkiintonsa mukaan, mitä kurssilla haluaa tehdä, kunhan sisällöt kuuluvat joihinkin seuraavista:
- Websuunnittelu
- Webkehitys
- Digitaalinen lukutaito ja sisällöntuotanto
Internet I
Tutustutaan Internet-tietoverkkoon. Harjoitellaan Web-editoinnin ja
kuvankäsittelyohjelman käyttöä oman sivuston toteutuksessa.
Kurssin arviointi: arvosana 5 – 10 tai suoritusmerkintä (S).
Websuunittelu
Oppilas voi tehdä kursilla oman sivuston tai testata webeditorin tai -editorien ominaisuuksia. Kursilla on käytössä Microsoftin Exrpession Web 3 ja siihen on saatavilla opetusvideoita ja opettajan laatimia ohjeita. Opettaja on perehtynyt muihinkin ohjelmiin, joilla voidaan suunnitellla sivustoja ja kuvitusta. Oppilas voi käyttää esim. Adoben Dreamveawerin CS6-versiota tai vanhempaa.
Webkehittäminen
Enemmänkin koodaamisesta ja erilaisista webohjelmointikielistä kiinnostuneille on mahdollista perehtyä sivuston tekemiseen hyödyntämällä esim. javaskriptejä, jQuery-tietokantoja, Google Code -tuotteita, upottaa omalle sivustolle sisältöä eri sosiaalisen median lähteistä. Oppilaat voivat tutustua eri koodauskieliin ja perehtyä mm. HTML5-määrityksiin ja CSS3:n käyttöön ja sisällön optimointiin erilaisiin päätelaitteisiin. Webohjelmointikieliin, esim. PHP:hen voi perehtyä Codeacademyssä, HTML:ään Dashissa tai opiskella omatoimisesti HTML:n ja CSS:n perusteita.
Lue lisää Webkehittämisestä. Tutustu myös Benton listaukseen eri vaihtoehdoista.
Digitaalinen lukutaito ja sisällöntuotanto
Perehdytään kuratointipalveluihin, esim. Scoop.it tai Pinterest; julkaisupalveluihin, esim. Slideshares, Scribd; kuvanjakopalveluhin, esim. Flickr ja Instagram; online websivupalveluihin, esim. Weebly ja Webmaker; blogialustoihin, esim. Blogger ja WordPress; uudelleenbloggaaminen, esim. Tumblr ja Storify; mikrobloggausta, esim. Twitter ja Twister; verkkojulkaisujen tekeminen, esim. Glossi ja Issuu ja muu sisällöntuotanto podcasteista sarjakuviin, esim. Soundcloud, Animoto ja Toondoo.
Kurssin arviointi
AT4 on soveltava kurssi niin kuin muutkin tietotekniikan kurssit. Kurssi arvioidaan joko suoritusmerkinnällä tai arvosanalla 5 – 10. Soveltavista kursseista ei anneta hylättyjä arvosanoja.
Jotta kurssi arvioidaan arvosanalla, oppilas tuottaa itse riittävän määrän sisältöä käyttämällä yhtä tai useampia yllä mainittuja ohjelmia, tarkempi kuvaus kurssin sivulla.
Mahdollista on suorittaa esim. Codeacademyssä erilaisia ohjelmointikursseja, joista oppilas liittää kuvan badgeista eli suoritusmerkeistä oppimispäiväkirjaansa. Oppilaat huolehtivat kurssin edetessä, että kirjaavat säännöllisesti, mitä tekevät ja mitä ohjelmiä käyttävät kurssilla. Linkit verkkosisältöihin ovat paikallaan. Oppimispäiväkirjana voi toimia esim. Google-asiakirja, jonka oppilas jakaa opettajalle sopimuksen mukaan.
Oppilas voi käyttää muitakin ohjelmia kuin yllä on mainittu ja upottaa sosiaalisen median sisältöjä omalle sivustolle tai blogiinsa, tilata RSS-syötteitä ja yhdistellä sisältöjä netistä – niin omia kuin muidenkin tekemiä.
Leave A Reply