Monissa oppiaineissa ja eri luokka-asteilla voi käyttää erilaisia sähköisiä julkaisujärjestelmiä osana tehtävien tekemistä, ja siten tvt:tä saadaan lisättyä omaan oppimiseen. Verkkolehtien tekemiseen soveltuu melko hyvin Madmagz-niminen selaimella käytettävä sovellus. Oppilaan koneelle ei tarvitse asentaa mitään.
Lukiossa olen tehnyt niin, että ykköskurssilla mainosjuttuja eriteltäessä on mahdollisuus pakertaa itsekin samankaltainen tuotos. Kun on ensin eritelty muista julkaisuista markkinointiviestintää ja piilomainontaa, onkin aika tehdä itse sellainen julkaisu ja käyttää omaa luovuutta niin tekstien, kuvien kuin typografiankin suhteen.
Ilmaiseksi Madmagzilla pääsee seitsemän erilaisen sivupohjan kimppuun yhdestä tarjolla olevasta lehdestä. Layout- ja värivaihtoehtoja on kymmeniä. Sitten tulevatkin freemium-tyyppiset rajoitukset:
- Ilmaisessa pohjassa on kiinteät tilat niin otsikoille kuin tekstiosuuksillekin.
- Jo kertaalleen julkaistua lehtistä ei voi enää muokata.
- Maksullisten lehtimallien hinta on kympin.
- PDF-tuloste maksaa sekin lisää.
- Korkearesoluutoisesta PDF:stä saa pulittaa vieläkin enemmän.
- Linkit, videot ja osoitteen kustomointi maksaa sekin ekstraa, ks. kuva.
Mallijulkaisu: Elämän hallinta
Seuraava on malli, kuinka mainosjutut voivat muistuttaa artikkeleita ja pääkirjoitustakin. Tarkkaavainen lukija paljastaa parodisen lehtisen olevan osin toimituksellisesti viimeistelemätöntä, ja siinä on vieraskielisyyksiä ja sietämätöntä markkinointituputusta.
A mag created with Madmagz.
Mainossetti
Elämän Hallinta -lehtimainos from Mika Auramo on Vimeo.
Leave A Reply